SPECIALISATIES

Wij hebben maar één doel: het verlenen van tandheelkundige zorg op het hoogst mogelijke niveau in een ontspannen en prettige omgeving. Wij zijn zeer ervaren en werken met de modernste behandelingen en apparatuur.
Wij zijn gespecialiseerd in uitgebreid esthetisch c.q. restauratief functieherstel van uw gebit waarbij absolute topkwaliteit wordt geleverd.

Naast algemene tandheelkunde concentreren wij ons op de volgende specialisaties: 

Cosmetische Tandheelkunde

Wilt u er beter uitzien? 
Een mooi gebit geeft meer zelfvertrouwen, de vorm en de kleur van de tanden spelen daarbij een cruciale rol. Met behulp van tandheelkundige materialen o.a. kronen, bruggen en veneers kunnen verbeteringen in vorm, kleur en stand van de tanden en kiezen worden aangebracht.
Een kroon is een kapje van porselein en tegenwoordig ook veelal van Zirkonium dat over een afgeslepen tand of kies wordt geplaatst. Kronen kunnen worden toegepast wanneer een tand versleten, beschadigd of afgebroken is of wanneer een vulling zo groot is geworden dat het beter is om een kroon over de tand of kies te zetten. Een brug kan worden gemaakt wanneer er tanden of kiezen missen.
Een veneer is een laagje porselein dat op de tand wordt aangebracht om een beschadigde tand te herstellen, of om uw tanden mooier te maken.
Kronen, bruggen en veneers zijn belangrijke esthetische mogelijkheden voor een hernieuwd en stralend gebit.

Implantologie

Implantologie heeft tot doel één of meerdere tanden te vervangen door tandheelkundige implantaten. Implantaten zijn kunstwortels, gemaakt van titanium die in het kaakbot geplaatst worden. Dit gebeurt tijdens een kleine operatie, onder lokale verdoving. Na enige tijd kan hierop een kroon, brug of prothese worden aangebracht.

Orthodontie (Beugels)

Orthodontie heeft tot doel tanden en kiezen te verplaatsen. Door middel van beugels kan de tandarts de tanden en kiezen recht zetten en de kaakgroei beïnvloeden. Er zijn verschillende soorten beugels o.a. uitneembare en vastzittende beugels.Een vaste beugel is met slotjes aan de tanden en kiezen bevestigd.
De gevallen waar door middel van regulatie orthodontie wordt toegepast zijn onder meer:
  • Wanneer de boven en onderkaak een verkeerde stand hebben t.o.v. elkaar.
  • Als het gebit scheef is
  • Als er sprake is van ruimte problemen
  • Om overbelasting van spieren of het kaakgewricht tegen te gaan
  • Wanneer een gebit door stands-problemen niet goed is schoon te houden!
  • Bij spraak en articulatie problemen of gewoon om een mooier gebit te krijgen.

Kinderen (en Hockey Beschermer)

Wanneer neemt u uw kind voor het eerst mee naar een tandarts?
2 1/2 jaar is een goede leeftijd om uw kind voor de eerste keer mee te nemen naar de tandarts om o.a te laten wennen aan de geluiden en de omgeving. Dat kan bijvoorbeeld als u zelf voor een  controlebezoek gaat. Zo raakt uw kind vertrouwd met de omgeving en met de medewerkers. De tandarts laat uw kind alvast kennismaken met de apparatuur/instrumenten en de geluiden voor latere controles en behandelingen. Behandeling op 2 1/2 jarige leeftijd is meestal nog niet nodig.

Parodontologie (Tandvlees Problematiek)

De parodontologie betreft het steunweefsel van tanden en kiezen in de kaak en de ontsteking hiervan. De ontsteking kan zich uitbreiden in de richting van het kaakbot en zelfs in een gevorderd stadium tot het los staan en verlies van de tanden en kiezen leiden.
Hiervoor zijn verschillende behandelingen mogelijk waarbij de chirurgische behandeling de meest invasieve is bij een gevorderd stadium de z.g. parodontitis. Mocht u met dergelijke problematiek te maken hebben of krijgen, kunnen wij u uitgebreid informeren en een behandelplan voor u maken. Dit gebeurt na het maken van een zg. parodontium status en
röntgenfoto’s.

Protheses (Gebit)

Heeft u geen eigen tanden meer? Of bijna geen eigen tanden meer? Tandartspraktijk van der Lubbe is kan u een goed passende prothese aan te meten. Een prothese die bij u past en die u goed staat. Goed van kleur, goed van vorm, en vooral een goede pasvorm.
Wanneer uw prothese niet voldoende houvast meer biedt kunnen wij u, indien uw gebits- cq. gezondheidssituatie dit toelaat, helpen met implantaten het gebit stevig op zijn plaats te houden (het z.g. klikgebit).
We spreken van een volledig gebitsprothese (kunstgebit), of een partiële (gedeeltelijke) prothese. Er zijn verschillende soorten partiële protheses: een kunstharsplaatje, een frame-prothese met haakjes , een frame met precisie-verankeringen of telescoopverankerde frames en andere soorten overkappings protheses.
Een kunstharsplaatje is in feite een tijdelijke oplossing na het trekken van een aantal tanden. Een volledige of partiële prothese kan men als los element uit de mond nemen.

Amelogenesis Imperfekta (Erfelijke glazuurdefekten)

Het glazuur is de buitenste laag van de menselijke tanden en kiezen; het glazuur beschermt het tandbeen.Het tandbeen (dentine) is de binnenlaag die meestal geel van kleur is. In het geval van amelogenesis imperfecta is het glazuur te dun of zelfs afwezig hetgeen resulteertin zichtbaarheid van het tandbeen. Door de verzwakking van het glazuur kunnen ook bacteriën makkelijker het tandbeen indringen wat ernstige gevolgen kan hebben. In de praktijk bepalen wij meestal de ernst van de amelogenesis imperfecta voor het uitvoeren van de restauratieve procedure. In enkele gevallen zijn restauratieve materialen zoals kronen en veneers een oplossing, terwijl andere gevallen een complexere aanpak vereisen.
Mensen die lijden aan amelogenesis imperfecta moeten de hoop niet opgeven bij het zoeken naar een oplossing tegen deze kwaal. Vraagt u ons naar de mogelijkheden, er zijn meer opties dan u denkt!